КОМПОЗИТНИЙ ГАЗОВИЙ БАЛОН – ВИБУХОБЕЗПЕЧНИЙ, УДАРОСТІЙКИЙ, НАДІЙНИЙ

Чому композитний газовий балон дорожче за сталевий?

13.02.2020 г.

Чому композитний газовий балон дорожче за сталевий?

Незважаючи на очевидні переваги композитних газових балонів і їх стрімко зростаючу популярність, у багатьох споживачів виникає цілком об’єктивне питання: чому композитний газовий балон дорожче сталевого?

 

Ми постараємося дати роз’яснення за такою актуальною темою.

 

Композитні балони дорожче від сталевих з багатьох причин, і ось основні з них:

 

1. Виробництво композитних балонів вимагає використання високотехнологічного обладнання та різних дорогих матеріалів.

2. Процес виготовлення композитних балонів складається з декількох послідовних етапів, кожен з яких контролюється висококваліфікованим персоналом, що в свою чергу, також впливає на кінцеву ціну продукту.

3. Конструкція композитних газових балонів більш складна, ніж в металевих, і вимагає участі R & D-менеджменту і тестування на кожному етапі виробництва, щоб забезпечити високу якість балонів і їх бездоганну надійність.

З огляду на всі ці фактори, споживач отримує високоякісний продукт, який відповідає найжорсткішим стандартам і вимогам з безпеки. Проте наша компанія постійно працює над підвищенням ефективності виробництва, тим самим знижуючи вартість і розширюючи асортимент продуктів для зрідженого газу (LPG), представлених на світовому ринку.

 

А для тих, хто вперше дізнався про існування безпечних композитних газових балонів HPCR, ще раз нагадаємо про їх основні переваги:

 

  1. Безпека – композитні балони не вибухають у вогні і оснащені PRV – клапаном аварійного скидання тиску. Такий клапан запобігає вибух балона від надлишкового тиску, що виникає при перезаправці або розширенні газу всередині балона від перепаду температури.
  2. Мала вага балона – для прикладу, повністю заправлений композитний балон об’ємом 24,5 літрів важить 15,5 кг проти 25 кг сталевого.
  3. Не іржавіють – композитний матеріал не іржавіє, балони не потрібно фарбувати і перевіряти на предмет виникнення корозії.
  4. Не виробляють іскру – в процесі роботи з газом цей важливий параметр виключає випадкове іскроутворення, яке може призвести до вибуху газу.
  5. Ударопрочність – композитні газові балони оснащені протиударним кожухом, який захищає газовий циліндр від пошкоджень внаслідок удару.
  6. Видно рівень газу – напівпрозора оболонка газового циліндра дозволяє контролювати залишок газу в композитному балоні.
  7. Довговічність – термін експлуатації композитних балонів не обмежений.
  8. Збільшений термін переатестації – 10 років. Це означає, що по закінченню 10 років з моменту виробництва балону необхідно здати його на переатестацію в спеціальний орган, де здійснять перевірку балона на придатність до подальшої експлуатації. Для порівняння, металеві газові балони для пропан-бутану підлягають переатестації (огляду) кожні 5 років.
  9. Європейське сертифіковане виробництво – композитні балони HPC Research виробляються в Чехії на європейському сертифікованому виробництві останнього покоління з дотриманням найсуворіших стандартів щодо якості та безпеки.
  10. Сертифікація Україні – композитні газові балони HPCR сертифіковані в Україні і мають повний пакет дозвільних документів, що дозволяють використовувати балони у всіх сферах діяльності.
  11. Гарантія 2 роки – повна гарантія на балони HPCR становить 24 місяці.
  12. Оснащені вентилем типу G4 (G5) – повністю сумісним зі стандартними редукторами (регуляторами тиску) згідно українського ГОСТу.

 

Наші контакти